Juustokakku

Juustokakku on makea tuorejuusto- tai rahkatäytteinen leivonnainen. Se paistetaan usein uunissa, mutta on myös versioita, joissa juustokakku hyydytetään jääkaapissa. Kakun pohja tehdään murskatuista kekseistä, jotka sekoitetaan sulatettuun voihin, mutta se voidaan tehdä myös murotaikinasta. Seos muotoillaan irtopohjavuokaan. Juustokakkua voidaan nauttia esimerkiksi hedelmä- tai marjakastikkeen kanssa.

  • 75 g talkkunaa,siivilöi jos et pidä rouheisesta suutuntumasta
  • 75 g keksimurua
  • 75 g sulatettua Maitomaan voita

Täyte

  • 2 rasiaa tuorejuustoa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 1,5dl sokeria, ei tarvitse jos käyttää maustettua tuorejuustoa ja rahkaa
  • 0,5dl perunajauhoa
  • 2 dl kermaa
  • 3 munaa

Hienonnettujen keksien joukkoon lisätään sulatettu rasva.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ( halkaisija 24cm )
Täyte valmistetaan sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaadetaan seos pohjan päälle.
Paistetaan 175astetta uunin alemmalla tasolla ensin 45min. Alenna lämpöä150 asteeseen ja paista vielä 15min.
Anna kakun jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Tarjoa kakkua marjojen tai marjamelban kera.

 

Rantalan talakkuna