Talakkunamustikkakukko

  • 200g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl ruisjauhoja + 1,5 dl talakkunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 400 g mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl perunajauhoja

Valmista taikina

Sulata rasva kattilassa. Anna rasvan jäähtyä hieman ja lisää siihen sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää rasvasokeriseos ja sekoita.

Siirrä 1/4 taikinasta odottamaan kannen valmistusta. Painele taikina ison vuoan (halk. n.20cm) pohjalle ja reunoille.

Lisää täyte. Taputtele loput taikinasta mustikoiden päälle kanneksi. Paista 220 asteessa uunin keskitasolla 40-45min.

Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

 

Rantalan talakkuna